Donut


doughnuts

Materiale:

Hæklenål str. 3.5
Garn: Bomuld 8/8 i to farver (ca. 25 g bruges pr donut, ca 15 g til glasur) + diverse rester i 8/4 til pynt
Fyldvat
Nål

Termer:

M = Maske
lm = Luftmaske
Km= Kædemaske
Fm = Fastmaske
Hstm = Halvstangmaske
Stgm = Stangmaske
Dbstgm = Dobbelt stangmaske
*….* = alt mellem stjernerne gentages
X = antal gange det gentages

Donut:

1. 24 lm, afslut med en km i første m
2. *3 fm, 2 fm i næste m* x6 (30)
3. *4 fm, 2 fm i næste m* x6 (36)
4. *5 fm, 2 fm i næste m* x6 (42)
5. *6 fm, 2 fm i næste m* x6 (48)
6. *7 fm, 2 fm i næste m* x6 (54)
7. *8 fm, 2 fm i næste m* x6 (60)
8.-12. 1 fm i hver m (60
13. *8 fm, 2 fm sm* x6 (54)
14. *7 fm, 2 fm sm* x6 (48)
15. *6 fm, 2 fm sm* x6 (42)
16. *5 fm, 2 fm sm* x6 (36)
17. *4 fm, 2 fm sm* x6 (30)
18. *3 fm, 2 fm sm* x6 (24)
19.-21. 1 fm i hver m (24)

Klip garnet og efterlad ende nok til at sy din donut sammen.

Glasur:

1. 18 lm, afslut med en km i første m
2. *2 fm, 2 fm i næste m* x6 (24)
3. *3 fm, 2 fm i næste m* x6 (30)
4. *4 fm, 2 fm i næste m* x6 (36)
5. *5 fm, 2 fm i næste m* x6 (42)
6. *6 fm, 2 fm i næste m* x6 (48)
7. *7 fm, 2 fm i næste m* x6 (56)

Nu skal vi have glasuren til at løbe lidt. Her er det oplagt at lege lidt med frihåndshækling, så hver donut får sin helt egen unikke glasur.
Hvis du ikke har mod på det, kommer her et forslag til hvordan du kan lave sidste omg på glasuren:

8. 1 hstm, 1 stgm, 1 dbstgm, 1 stgm, 1 hstm, 1 fm, i samme maske hækles: [4 lm, hækl 3 fm tilbage på luftmaskerne, 1 fm], 1 fm, 1 hstm, 1 stgm, 2 dbstgm, 1 stgm, 1 hstm, i samme maske hækles [3 lm, 2 fm tilbage på luftmaskerne, 1 hstm], 3 fm, 1 hstm, 2 stgm, 2 hstm, 1 fm, 1 hstm, 1 stgm, 3 dbstgm, 1 stgm, 1 hstm, 2 fm, i sidste fm hækles også: [4 lm, 3 fm tilbage på luftmaskerne, 1 fm] 2 fm, 1 hstm, 1 stgm, 1 hstm, 1 fm, 1 hstm, 1 stgm, 2 dbstgm, 1 stgm, 1 hstm, 2 fm, i sidste fm hækles også: [5 lm, 4 fm tilbage på luftmaskerne, 1 fm], 1 fm, 1 hstm, 1 stgm, 2 dbstgm, 2 hstm, 2 fm.
Afslut med en km i først m, eller en usynlig samling. Efterlad en lang nok ende til at at sy glasuren fast med.

Montering:

Læg de to åbninger imod hinanden og sy din donut sammen. Fyld den løbende.

Hvis du ønsker krymmel syes det nu på med små sting på glasuren.
Med franske knuder kan du brodere perlesukker med hvid eller måske frysetørret bær med lyserød.
Du kan også lave streger på glasuren, ved at hækle en lang kæde af lm og derefter sy på. Det kan anbefales først at sy lm kæden på når glasuren er monteret.

Læg glasuren på din donut, nål den fast og sy den på. Start med at sy langs kanten mod midten og sy den derefter fast langs yderkanten.